BBZ nieuws

Save the date: 24 april bijeenkomst in Lelystad

De Inspectie Leefomgeving en Transport organiseert op 24 april weer een bijeenkomst in Lelystad over de aanvullende tuigkeuring van de Bruine Vloot. De bijeenkomst is bedoeld om wederzijds van de opgedane ervaringen te leren.

Het bericht van de ILT aan de schippers luidt als volgt:

Hierbij informeren we u over de voortgang van de aanvullende onderzoeken, de brief van 26 maart aan de Tweede Kamer over de voortgang van acties rondom de aanbevelingen van de Onderzoeksraad en over onze bijeenkomst in Lelystad, eind april. Graag wijzen we u tevens op het interview met schipper Tsjerk Hesling Hoekstra van de Willem Jacob en projectleider Lex Borst, over hoe zij de uitvoering van het aanvullend onderzoek ervaren.

Voortgang

Inmiddels zijn 167 schepen aanvullend onderzocht en staan er afspraken met 26 schepen. In totaal moeten nog afspraken gemaakt met de eigenaren/schippers van 34 schepen. De ILT heeft er goede hoop op om deze klus vóór 15 april dit jaar af te ronden.

Kamerbrief

Op dinsdag 26 maart heeft demissionair minister Harbers de Tweede Kamer geïnformeerd. In zijn brief gaat hij in op de voortgang van de acties om, samen met betrokken partijen, invulling te geven aan de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Deze brief is openbaar en kunt u hier lezen.

Bijeenkomst

We zien u graag op woensdag 24 april, van 16.00 tot circa 19.30 uur, bij evenementenlocatie de Pijler aan de Ketelmeerstraat 90 in Lelystad. Tijdens deze afsluitende bijeenkomst blikken we met elkaar terug op een zeer enerverende periode. Wij delen de lessen die we geleerd hebben, onze bevindingen en werpen we daar waar mogelijk alvast een blik op de toekomst. We horen ook graag u daartegen aankijkt.
Noteert u deze datum alvast in uw agenda? Begin april ontvangt u het programma van ons.

Vragen

Heeft u vragen? Stel ze gerust, of bel rechtstreeks met ILT: 088 – 489 00 00 tijdens werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Lex Borst
Projectleider Aanvullend bijzonder onderzoek gecertificeerde historische zeilvloot