Zeepost Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van de Zeepost wordt wekelijks verstuurd. In deze nieuwsbrief vind je al het nieuws dat de afgelopen week op deze site is geplaatst, met links naar de website ‘Zeepost’ en naar de individuele artikelen.

Voor de nieuwsbrief van Zeepost vraagt de Stichting Zeepost een bijdrage van minimaal € 20,- per jaar.
Klik hier om naar de donatie pagina te gaan.

Aanmelden Nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in. Belangrijk, stap 2: U ontvangt een e-mail met een link om de inschrijving te bevestigen. Vergeet dat niet.

Veelgestelde vragen

Uitschrijven / adres wijzigen

Dit kunt u zelf doen! Onderaan de Zeepost nieuwsbrief vindt u links 'uitschrijven' en 'beheer uw gegevens'.

Werkt dit anders dan de oude Zeepost (t/m juli 2023)?

Dit is technisch een ander systeem, maar we hebben wel alle adressen die eind juli 2023 actief stonden geïmporteerd. U hoeft zich niet opnieuw in te schrijven.
Het afzenderadres was in de oude situatie wouter@zeepost.info. Dat is nu: noreply@zeepost.info. U begrijpt het al: antwoorden op de nieuwsbrief komen niet aan. Kijk bij 'Over Zeepost' in het hoofdmenu van deze site hoe u ons kunt bereiken.

Eind juli 2023 ontving ik Zeepost, maar nu (vanaf 17-1-2024) niet meer

  • Heeft u Gmail? Als u de standaard instelling 'Bundelen van top-promotiemails in Reclame aanzetten' heeft is het mogelijk in de map 'Reclame' gekomen. Verplaats het naar 'Primair'. Klik hier voor meer uitleg van Gmail.
  • Heeft u nog wel hetzelfde e-mailadres? Is er iets veranderd bij uw provider? Als u het niet zeker weet: schrijf gerust opnieuw in! Het systeem stuurt niet dubbel naar hetzelfde adres en adressen die meermalen een foutmelding geven worden automatisch afgevoerd.
  • Schrijf u in met het adres waarop u de mail leest, niet met een doorstuuradres. Zie hieronder bij 'Problematische e-mailconstructies.

Ik heb me ingeschreven, maar de bevestigings-mail komt niet

Nadat u een e-mailadres heeft ingevuld moet er een e-mail komen met onderwerp 'Bevestig je inschrijving'. Daar zit een link in waarmee je de inschrijving bevestigt. Komt deze niet?

  • Wacht nog even, het kan tot 15 min. duren
  • Kijk even in uw map Spam/Ongewenste e-mail en markeer het als 'geen spam'
  • Vindt u het ook daar niet dan heeft u mogelijk een typefout gemaakt bij het invoeren van het adres. Probeer het dan nogmaals. Toch nog problemen? Neem dan even contact op via webmaster@zeepost.info.

Problematische e-mailconstructies

De hoeveelheid spam op Internet (hoe zinloos ook) neemt nog steeds toe en spamfilters worden bijna met de dag strenger. Nieuwsbrieven zijn net als spam een vorm van massa mail en moeten wat extra doen om zich te onderscheiden van spam. Bij sommige e-mail constructies is dat moeilijk en de belangrijkste categorie zijn de doorstuur-adressen. Schrijf u in met het adres van de 'eindbestemming', niet het doorstuuradres. Voorbeeld:

Dit werkt onbetrouwbaar voor nieuwsbrieven. Ook voor gewone mail gaat dit de komende jaren steeds slechter werken.

Dit werkt wel betrouwbaar:

Schrijf u voor de nieuwsbrief in met het adres waarop u daadwerkelijk de mail leest.

Bent u ingeschreven met uw werk-adres? Sommige bedrijven en organisaties hebben een radicale anti-spam oplossing waarbij afzender adressen eerst geregistreerd moeten worden. Informeer bij uw IT-afdeling. Mogelijk moet u noreply@zeepost.info registreren of het oude adres wouter@zeepost.info wijzigen in noreply@zeepost.info.

Privacy: wat doen jullie met mijn e-mailadres?

Wij gebruiken het uitsluitend voor de nieuwsbrief en andere aan de website gerelateerde berichten. Het wordt ook niet gedeeld met derden. Zie verder onze onze privacy verklaring.

Het formulier 'Beheer uw gegevens' (link onderaan de nieuwsbrief) toont velden voor Voornaam, Achternaam en geslacht, maar die informatie hebben wij niet nodig.