Advertorial

Nieuwe rondvaartschippers in Amsterdam gezocht

Rondvaartrederijen en -opleiders slaan de handen inéén voor de arbeidsmarktcampagne Rondvaartschipperworden.nl. Door vergrijzing en aanvullende regelgeving zijn veel nieuwe schippers nodig.

De vier rondvaartrederijen Friendship, Stromma, ’t Smidtje en Mokumboot lanceren samen met opleider

Vaarplezier de campagne in de zoektocht naar nieuwe schippers (en overige medewerkers). Komend seizoen zijn weer diverse nieuwe vakkrachten nodig en met deze gezamenlijke campagne willen de 5 partijen de beeldvorming rondom het vak rondvaartschipper verbreden.

Vaak blijkt dat nieuwe kandidaten zich nooit gerealiseerd hadden dat rondvaartschipper een fulltime baan is, die het hele jaar door vervuld kan worden. De campagne wil het vak op de radar plaatsen van iedereen die van varen en hospitality houdt.

Rondvaartschipper is een prachtig en gerespecteerd vak, dat door vele honderden schippers in de Amsterdamse binnen stad wordt uitgeoefend. Door vergrijzing en aangescherpte regelgeving zijn er de komende jaren tientallen nieuwe schippers per jaar nodig. Dat kan al met Klein Vaarbewijs, op de kleinere, open rondvaartboten. De schipper is daar vaak ook zelf de gids. De rederijen en de opleider verzorgen samen een kort, maar gedegen inwerktraject over de vaarregels, marifoongebruik, omstandigheden en hospitality.

Na gebleken geschiktheid kunnen kandidaten doorstromen naar de grotere rondvaartboten, met de opleiding tot rondvaartschipper. Dat kan in diverse vormen, in dienst van een rederij of als ZZP’er. In diverse gevallen zijn er subsidies mogelijk. Met de campagne stellen rederijen en de opleider alle informatie en de routes overzichtelijk beschikbaar.

Kortom, wil je dagelijks op een mooie boot varen en je passagiers een prachtige dag in één van de mooiste steden van de wereld bezorgen?
Klik hier voor meer informatie.