BBZ nieuws

Eenmalige doorvaart Tsjerk Hiddessluizen

Eenmalige doorvaart zonder hoogtebeperking door bruggen Tsjerk Hiddessluizen in de nacht van 3 op 4 april. Meld je bij de BBZ.

Tot 17 april geldt er een hoogtebeperking van resp. 7,8m + NAP en 6,7 m + NAP bij de bruggen van de Tsjerk Hiddessluizen. Een eenmalige doorvaart zonder hoogtebeperking is mogelijk in de nacht van 3 op 4  april.

In december werd duidelijk dat de herstelwerkzaamheden aan de bruggen van de Tsjerk Hiddessluizen in Harlingen uitlopen. De bruggen bleken in een slechtere staat dan gedacht. Daarom moeten er extra werkzaamheden uitgevoerd worden. De tijdelijke bruggen blijven langer liggen en de doorvaarthoogtebeperking (7,8m + NAP) blijft langer gelden.
Vanaf 2 t/m 9 april worden de nieuwe bruggen geplaatst en de tijdelijke bruggen weggehaald. Naar aanleiding van een mail van de BBZ aan de provincie wordt nu geopperd om, als dit bij meerdere schepen grote problemen oplevert, de schepen die niet onder de vaste bruggen door kunnen naar buiten te schutten op het moment dat de tijdelijke bruggen eruit gaan. De schepen zouden er dan in konvooi door kunnen varen. Het doorvaarttijdstip is nu vastgesteld op woensdag 3 april van 23.00 uur t/m donderdag 4 april 05.00 uur. Het alternatief is omvaren via Stavoren of Lemmer.
Vanaf 9 april worden de nieuwe bruggen getest. Dit duurt tot 17 april. Tot de 17e geldt dan een hoogtebeperking van 6,7m + NAP. Vanaf 17 april is de brug voor zowel het wegverkeer als vaarverkeer weer in gebruik.

Als je hier gebruik van wilt maken, meld je dan zo snel mogelijk bij Cockie Schilperoort. Deze oproep geldt ook voor niet BBZ-leden.

Het verwijderen van de tijdelijke bruggen en het inhijsen van de nieuwe bruggen zijn werkzaamheden die weersafhankelijk zijn. Mocht het weer het niet toelaten, dan schuiven de werkzaamheden op.