Evenementen

Sail Kampen met Pasen

In het schilderachtige decor van de historische Hanzestad Kampen vindt van 29 maart tot en met 1 april Sail Kampen 2024 plaats. De organisatie belooft een indrukwekkend nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure.

Sail Kampen 2024 belooft een onvergetelijk weekend te worden met water, wind, prachtige schepen en een veelvoud aan activiteiten voor het hele gezin. Het evenement dat groter is dan ooit tevoren, vindt plaats in de historische Hanzestad Kampen, die bekend staat om haar mooie waterfront.

Dweilorkesten

Tijdens Sail Kampen 2024 zullen zeilschepen uit zowel binnen- als buitenland aan de kades van Kampen liggen, waar bezoekers de kans krijgen om deze schepen van dichtbij te bewonderen. Naast het bewonderen van de schepen, zullen bezoekers getuige zijn van de hanze geschiedenis door optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden.

Vlootschouw

Sail Kampen start op vrijdagavond met de spectaculaire vlootschouw. De deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek. Het evenement wordt op maandag groots afgesloten met een spectaculaire show.

Kaarten

Voor een toegangsprijs van slechts 7,50 euro per persoon hebben bezoekers toegang tot het festivalterrein gedurende alle dagen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot het evenement. Beleef Sail Kampen 2024 en laat je verrassen door dit unieke paasevenement. Kom van 29 maart tot en met 1 april naar Kampen en dompel je onder in de betoverende wereld van water, wind en historische schepen.

Bron: Persbericht Sail Kampen.