BBZ nieuws

Inzicht in bestedingen geeft inzicht in economisch belang van de chartervaart

Inzicht in de bestedingen die gedaan worden aan de wal door gasten van charterschepen, kan de BBZ helpen bij de lobby met (lokale) overheden. Hiervoor heeft de BBZ informatie nodig.

Hoe meer reacties de BBZ ontvangt, hoe beter het beeld dat geschetst kan worden.
Voor diegenen die hier aan mee willen werken: het zou fijn zijn als je deze zomer aan een paar groepen zou willen vragen wat de groep heeft uitgegeven aan de wal. Het gaat om een globaal inzicht aan bestedingen aan boodschappen, aankopen, museumbezoek, horeca, fietshuur etc.

Het is belangrijk dat we niet alleen omzetcijfers van de vloot aan kunnen tonen maar ook de bijdrage die de chartervaart levert aan de regionale/lokale economie. Met deze cijfers kunnen we de belangen van de chartervaart verdedigen bij gemeentes, provincies en ministeries.

Wil je hieraan meewerken?

Dan vind je een invullijst via deze link. Deze kan je zelf invullen met de gegevens die je van de groepen gasten hebt gekregen.

Wil je de groep zelf online de informatie laten invullen, dan kan dat via deze links:

Voor individuele reizigers:

Mocht je liever een document gebruiken die je bijvoorbeeld bij het gastenboek neer kunt leggen, dan vind je hieronder documenten die geprint kunnen worden:

Geprinte formulieren kunnen gemaild worden naar brenda@debbz.nl.

Bron: BBZ