Advertorial

Wil je professioneel aan het werk op een zeilschip?

Als je professioneel wil werken op een zeilschip, kies dan de 5-daagse Basistraining Veiligheid Deksman &- Zeilvaart bij Sail on Course. Per 1 april 2023 heb je een Certificaat Basistraining Veiligheid Deksman nodig om een dienstboekje aan te vragen bij het SAB in Rotterdam. Dat dienstboekje is verplicht als je als deksman werkt op een zeilschip.

Foto: Janny van der Klooster

De vijfdaagse training van Sail on Course bevat de verplichte Basistraining Veiligheid Deksman, plus een aantal belangrijke onderdelen zoals een driedaagse zeilzwerftocht. Onderweg werk je aan: zeilen hijsen en strijken; manoeuvres zoals aanmeren en overstag gaan.  Je leert ook meer over het veilig en professioneel begeleiden van gasten in de bediening van schoten en participatie in de navigatie van het schip.

Je werkt in kleine groepen. Alle maaltijden en overnachtingen zijn geregeld. Na afloop ontvang je het wettelijk erkende certificaat Basistraining Veiligheid Deksman.

Ken je iemand die deze cursus interessant vindt? Deel dan dit bericht.

De eerstvolgende training is van 19 t/m 24 maart 2023, en start bij de Maritieme Academie Harlingen. Meer informatie en aanmeldingen via www.sailoncourse.nl .

Bellen mag ook, naar nummer 06 10607833 van Peter Lock.

Openingsfoto: Sven Timmann