Natuur & Infrastructuur

Spaarnebrug in Haarlem gestremd voor vaarverkeer

De Spaarnebrug staat momenteel vast in de dichte stand. Daardoor is het niet mogelijk voor de scheepvaart en pleziervaart om de brug te passeren. Herstel is complexer en kost meer tijd dan vooraf verwacht werd. De verwachting is nu dat de brug in de week van 3 juli weer geopend kan worden.

Buitendienststelling
Het is momenteel onduidelijk wat de oorzaak is van de storing. Daar moeten we meer onderzoek voor uitvoeren. De brug staat sinds 12 juni in storing. Woensdag op donderdagnacht hebben we reparaties uitgevoerd. We hoopten dat deze reparaties de problemen zouden verhelpen. Dit was helaas niet het geval. Het verdere onderzoek is alleen mogelijk als het treinverkeer tijdelijk wordt stilgelegd. Daarom wordt er nu gezocht naar mogelijkheden om de komende periode een dergelijke buitendienststelling van het spoor te hebben.

Voor het uiteindelijke herstel van het spoor is ook een buitendienststelling nodig. Het is niet mogelijk om de brug in de tussentijd handmatig te openen. We verwachten in de week van 3 juli het benodigde onderzoek en herstel te hebben afgerond. Vanaf 20 juni is het in de nachtelijke uren mogelijk om te varen via Amsterdam. Tot die tijd is het, in verband met een andere stremming, alleen mogelijk om te varen via de zee.

Meer informatie is te vinden op de site van Rijkswaterstaat.

Lees het gehele artikel op de bron: Prorail