BinnenvaartNieuws

Sail on Course gaat door

Peter Lock, de man achter Sail on Course, twijfelde of er nog voldoende animo zou zijn voor de Basistraining Veiligheid Deksman Zeilvaart. De cursisten van de laatste training gaven de doorslag.

De reacties op die training waren dermate positief, dat Lock de training toch doorzet. Dit jaar geeft hij de cursussen van Sail on Course voor het twintigste jaar – een jubileum. Op 17 maart begint de eerstvolgende cursus. Sinds twee jaar is deze training erkend door het CBR, waarmee de cursus formeel erkend is als basis voor het werk aan boord.

De Basistraining Veiligheid Deksman Zeilvaart is een uitbreiding van de Basistraining Veiligheid Deksman, waarmee je in de binnenvaart aan het werk kunt. Sail on Course heeft deze training, die gegeven wordt in samenwerking met de Maritieme Akademie in Harlingen, uitgebreid met een driedaagse zeilmodule, die aan boord van een zeilschip gegeven wordt. De module concentreert zich op alle vaardigheden die een deksman of maat nodig heeft om veilig en dienstbaar zijn of haar werk te kunnen doen aan boord van een charterschip – ook de omgang met de gasten vormt een onderdeel van de training. De training is afgestemd op mensen die belangstelling hebben voor de zeilvaart, maar deelnemers met belangstelling voor de overige binnenvaart zijn evengoed welkom. Verondersteld wordt wel dat iedereen het volledige programma volgt.

De deelnemers ontvangen aan het eind van de training een “Certificaat Basistraining Veiligheid Deksman” waarmee een dienstboekje kan worden aangevraagd bij het SAB te Rotterdam. Een dienstboekje geldt voor de gehele binnenvaart. Het SAB maakt geen onderscheid tussen binnenvaart en zeilvaart.

De kosten van de Basistraining Veiligheid Deksman & – Zeilvaart zijn € 795,- per persoon, inclusief overnachtingen, maaltijden, thee, koffie en BTW. De eerste training in maart wordt gehouden aan boord van de zeiltjalk Zorg met Vlijt. Voor latere trainingen kan Sail on Course over meerdere zeilschepen beschikken. De training gaat ook bij een klein aantal deelnemers door.

Aanmelden kan op de website van Sail on Course, specifieke vragen worden beantwoord op telefoonnummer 0031 6 10607833.