Nieuws

Staande mastroute door Groningen vanaf 5 juli weer bevaarbaar

De Visserbrug in Groningen is in de middag van 3 juli eruit getakeld. 3 en 4 juli zijn er kleine afrondende werkzaamheden rondom de kades. Vanaf 5 juli  kan de scheepvaart voorlopig weer doorvaren.

De brug gaat er anderhalf tot twee jaar uit voor reparatie. Eind juli komt een vervangende brug voor fietsers en voetgangers. De hinder die dat oplevert gaat hoogstwaarschijnlijk over een aantal dagen. De brug moest eruit worden getakeld, omdat het kapotte scharnierpunt op een lastige plek zit, waardoor reparatie of vervanging in de brugkelder op locatie niet mogelijk is.

Imke de Vries, teamleader Stadsbeheer: “De brug gaat naar de firma Rusthoven in de Scandinavische Havens. Daar wordt de brug eerst neergelegd. Dan wordt er gekeken wat er aan de bestaande delen van de brug moet gebeuren. Als dat klaar is, kan de brug weer worden teruggeplaatst.”

Naar verwachting zal de tijdelijke brug eind juli in gebruik worden genomen. De brug wordt beweegbaar, zodat ook dan het scheepvaartverkeer erlangs kan. De gerepareerde Visserbrug zal, als de planning goed verloopt, over anderhalf tot twee jaar weer in gebruik worden genomen. Het overige verkeer moet tot die tijd omrijden.

 

Bron: omroep Groningen. Lees hier het volledige artikel, met video
foto’s ©omroep Groningen