Grootschalige renovatie veerhaven Terschelling van start

Rijkswaterstaat heeft de aftrap gegeven voor het grootschalige renovatieproject van de veerhaven op Terschelling. Dit project onderscheidt zich in duur en aanpak van de andere veerhavens in het Waddengebied. De focus ligt hier namelijk ook op de vervanging van alle damwanden. De noodzaak van renovatie is duidelijk geworden na een incident in mei van dit jaar in Holwert. Daar raakte een verouderde brug defect, waardoor voertuigen urenlang niet van de veerboot af konden.

De renovatie op Terschelling vergt meer tijd en inspanning in vergelijking met de andere veerhavens. Dit komt doordat alle damwanden op het eiland moeten worden vervangen. Een uitdaging hierbij is dat de schepen niet aan de kant kunnen komen tijdens deze operatie. Om dit te ondervangen, zullen er meerdere tijdelijke aanlegplekken worden gerealiseerd.
Als eerste stap in het renovatieproces zal er een tijdelijke nachtligplaats worden gerealiseerd voor de reserveveerboot. Momenteel bevindt de reserveveerboot zich op een plek die bekendstaat als het ‘schuine kantje’ in de haven.

De totale renovatie van de veerhaven op Terschelling zal naar verwachting pas in 2025 volledig zijn afgerond. Het project verloopt parallel aan de plannen die de gemeente Terschelling heeft voor de haven.

Verhogen van de kades
Een punt van discussie tussen de gemeente Terschelling en Rijkswaterstaat is het ophogen van een deel van de haven. De gemeente Terschelling heeft aangegeven dat ze graag hun deel van de haven gemiddeld zo’n 40 centimeter willen verhogen vanwege de stijgende zeespiegel.
Rijkswaterstaat heeft echter niet zo’n plan voor hun gedeelte van de haven, wat tot onbegrip bij de gemeente heeft geleid. Er zijn zelfs Kamervragen gesteld aan demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees het gehele artikel met video op de bron: Omroep Friesland

Afbeelding: still uit video van Lennart Geerts