Nederlandse schepen doen het goed in Tall Ship Race

In de eerste Tall Ship Race van 2023 hebben de Nederlandse schepen een goede prestatie neer gezet. De wedstrijd vertrok vanuit Den Helder op zondag 2 juli met een pittige westenwind. Gedurende de oversteek naar Harltlepool, (UK) viel de wind echter weg en waren de snelheden van de schepen niet hoog. Na een paar prachtige dagen in Hartlepool zijn de schepen op 9 juli gestart voor de tweede race naar Frederikstad in Noorwegen. Aan deze wedstrijd doen minder Nederlandse schepen mee, maar wel: Gulden Leeuw, Eendracht, Morgenster en de Urania. De schepen worden op 15 juli verwacht in Fredrikstad.

Nederlandse schepen kwamen in Hartlepool regelmatig op het podium:

  • Klasse A:
  • 1 – Eendracht
  • 2 – Fryderyk Chopin
  • 3 – Wylde Swan / Statsraad Lehmkhul
  • Klasse B
  • 1 – de Tukker
  • Meest gemotiveerd: Morgenster
  • Bijzonder zeemanschap: Gulden Leeuw

De Gulden Leeuw sleepte het Tall Ship Ocean Scout omdat het motorproblemen had in de eerste etappe van de Tall Ships Races.

Je kan de schepen tijdens hun tweede race hier volgen

Afbeelding: De start bij Hartlepool, foto STI