Defecte autobrug in Holwert was aan renovatie toe


De defecte autobrug in de veerhaven van Holwert zou over enkele weken ingrijpend gerenoveerd worden. Dat zegt woordvoerder Christiaan Kooistra van Rijkswaterstaat. De brug, waarvan een lierkabel het maandagavond begaf, is inmiddels zo’n 35 à 40 jaar oud. Er wordt nu gekeken of de renovatie naar voren kan worden gehaald. Voorlopig is er een telescoopkraan aanwezig om de autobrug te bedienen. Rijkswaterstaat, de eigenaar van de brug, zegt dat deze oplossing gebruikt zal worden totdat de brug weer gerepareerd is. Die reparatiewerkzaamheden worden hervat zodra de laatste boot ’s avonds heeft aangemeerd.

Maandagavond konden auto’s door een kapotte autobrug in de haven van Holwerd de veerboot niet verlaten. Zo’n honderd passagiers waren de dupe en zaten vast op de boot. De veerboot is maandagavond teruggevaren naar Ameland en de auto’s zijn er achteruit weer afgereden. Reizigers zijn ondergebracht op opvanglocaties. Passagiers zonder auto konden wel van boord in Holwert.