Stroomkasten in haven van Monnickendam deels verouderd

De stroomkasten in de gemeentelijke havens van Monnickendam worden deels voorzien van gebruikers-apps. Schippers die gebruik willen maken van elektriciteit, zullen zich eerst aan moeten melden en krijgen vervolgens een rekening voor de stroom die ze gebruiken. Wethouder Roland Wolters maakt dat bekend, nadat raadslid Simon Verbeek van het CDA vragen stelde over de stroomvoorziening in de havens. Momenteel is dat regelmatig een rommeltje, en wordt lang niet alle elektriciteit in rekening gebracht bij de eigenaren die hun boot aansluiten op de kast.

De stroomkasten zijn bedoeld voor ligplaatshouders, schepen van de bruine vloot, maar ook horecagelegenheden en andere gebruikers. Maar de walstroom wordt regelmatig niet of slechts gedeeltelijk in rekening gebracht bij de gebruikers, ontdekte het CDA.

Het college erkent dat. Gebruikers krijgen een nota als de kosten voor het gebruik van elektriciteit meetbaar zijn. In andere gevallen berekent de gemeente een vaste vergoeding. Het college is daar zelf ook niet blij mee, en werkt aan een moderne aanpak. ,,We zijn bezig om de stroomkasten op ’t Prooyen, de Haringburgwal en de Haven te voorzien van een gebruikers-app. Hierdoor kunnen de stroompunten enkel worden gebruikt indien een gebruiker zich aanmeldt en afrekent.’’

Lees het gehele artikel op de bron: NHD