Nieuw betalingssysteem afvalverwijderingsbijdrage opvolger van ECO-kaart

Schippers kunnen vanaf 1 augustus met hun smartphone digitaal betalen voor de verwijdering van olie- en vethoudend scheepsbedrijfsafval, in plaats van met de ECO-kaart. Daarvoor wordt een nieuw elektronisch betalingssysteem, het SPE-CDNI 3.0 ingevoerd.

Het nieuwe systeem biedt volgens CDNI verschillende voordelen. Betalen wordt eenvoudiger: zowel schippers als medewerkers van het bunkerstation kunnen de belangrijke gegevens, zoals de naam van het schip, de hoeveelheid brandstof en de bijbehorende verwijderingsbijdrage, op hun eigen apparaat raadplegen en bevestigen.

Inzichtelijk en eenvoudig
Alle documenten zijn digitaal te bewaren en inzichtelijk. Zo kan de schipper alle bonnetjes voor het betalen van de verwijderingsbijdrage op zijn apparaat bekijken. Accounts en informatie zijn gemakkelijk te beheren, zodat personen eenvoudig kunnen worden toegevoegd aan een ECO-account. De nieuwe app moet ook zorgen voor nauwkeurigere statistieken, omdat het beter bestand is tegen fouten en het corrigeren van fouten makkelijker maakt. Hierdoor kunnen bedrijven op de lange termijn profiteren van betere informatie over hun schip en deze gegevens eenvoudig via de app inzien.

Lees het gehele artikel op de bron: Scheepvaartkrant

Afbeelding: Voorbeeld van hoe de app eruit zou komen te zien. Foto CDNI

EOC
BBZ