Clipper Stad Amsterdam hijst de zeilen voor wereldreis

Aankomende zomer, op 22 augustus, vertrekt Clipper Stad Amsterdam voor een twee jaar durende wereldreis. Het doel van deze zogeheten World Tour is om op een positieve manier bij te dragen aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, door mogelijkheden te creëren om mee te varen aan boord. De Clipper doet dit samen met haar founding partners Randstad en Gemeente Amsterdam. Daarnaast stappen er bedrijven als partner aan boord voor een etappe van de wereldreis, zoals vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen.

Klik op de afbeelding voor meer info over de route

De Clipper doet tijdens de wereldreis iconische steden aan als Tokio, Shanghai, Sydney, Mumbai, Kaapstad, New York en Londen. De havens op de route bieden voor bedrijven kansen voor het organiseren van zakelijke events in een unieke setting. Avontuurlijke reizigers en fans van de Clipper kunnen gedeeltes van de wereldreis meevaren voor een onvergetelijke zeilvakantie.

Twee jaar de wereld over zeilen
Evert van Dishoeck, directeur van Clipper Stad Amsterdam: ‘Deze twee jaar durende wereldreis is een lang gekoesterde wens. Tijdens de reis doet het schip veel landen en steden aan waar ze nog niet eerder is geweest.’

‘Wat veel mensen niet weten is dat Stad Amsterdam sinds haar eerste vaardagen in 2000, elk jaar met een diverse groep jongeren vaart. Jongeren die elkaar niet kennen, en samen het schip leren varen en belangrijke (soft) skills leren om een vliegende start te maken op de arbeidsmarkt. Zo’n reis is een unieke en onvergetelijke ervaring, die de deelnemers op persoonlijk vlak laat groeien.’

Kijk hier voor meer info

BBZ
EOC