Swan Expeditions vervangt Noorderlicht door tallship Artemis

De tallshiprederij Swan Expeditions uit Akkrum gaat een samenwerking aan met de Tall Ship Company in Franeker. De Akkrumers gebruiken vanaf volgend seizoen het schip de Artemis meerdere maanden voor hun Masterskipprogramma. In het Masterskipprogramma zijn leerlingen van middelbare scholen meerdere weken op zee, om daar zowel het zeilen te leren als gewone lessen te volgen. Momenteel zeilt Swan Expeditions nog met de Wylde Swan en de Noorderlicht.

Vanaf volgend seizoen vervalt de Noorderlicht voor het Masterskipprogramma. “De Artemis kan meer trainees plaatsen dan de Noorderlicht”, vertelt Eelke Hoekstra, directeur van Swan Expeditions.
“Daarnaast kunnen we er meer reizen mee maken. Want de Noorderlicht moest altijd op tijd weer in Spitsbergen zijn, en dat was geen goede combinatie met het Masterskipprogramma.”

Cariben in plaats van poolgebied
Het is de bedoeling dat de Noorderlicht voortaan alleen nog toeristische reizen maakt. De Artemis pakt dan voor de wintermaanden de Masterskipreizen op, die het Caribisch gebied als bestemming zullen hebben.

De samenwerking is in eerste instantie voor een jaar, om te kijken of het van beide kanten voldoet. Daarna wordt er gekeken naar een eventuele verlenging.
Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland