Serie ‘Vrouwen die varen’ op TV

Dit voorjaar gaat PowNed het water op met de stoerste schippersvrouwen van Nederland. In Vrouwen die Varen (van de makers van Meiden die Rijden) volgen zij 15 vrouwen die hun droom hebben waargemaakt en in de vaart zijn gaan werken. Net als in de truckerswereld en de bouw is ook deze sector qua vrouwen flink onderbemand. Maar dat de vaart niet alleen een wereld is voor mannelijke schippers bewijzen deze vrouwen. Ze varen op verschillende schepen en hebben uiteenlopende titels. Maar ze hebben één ding gemeen: de liefde voor het vak. 

Zo varen ze mee met rondvaartschipper Ingrid, een echte Amsterdamse die met haar salonboot vrijwel altijd op de grachten is te vinden. Ze zit vol anekdotes en sterke verhalen over de passagiers die zij aan boord heeft. Of neem Maaike, die als loods in de haven van Rotterdam gigantische schepen helpt inparkeren. Ze is er niet bang voor om kapiteins te vertellen waar ze met het schip naartoe moeten en neemt bij voorkeur zelf het roer in handen. 

Nynke, schipper bruine vloot
Nynke is een vrolijke Friese schone met een passie voor ouderwets varen. Zij is schipper op de Bruine Vloot. Door een ex-vriendje met een boot is ze verliefd geworden op het water. Zelfs zoveel dat ze ondanks haar studie als mondhygiënist toch vooral op het water te vinden is. Ze vaart als schipper op de Bruine Vloot en kent elk schip op de vloot door en door. Bovendien doet ze graag mee aan zeilraces en heeft ze ook zelf twee boten waarmee ze in haar vrije tijd mee vaart samen met haar vriend.

In totaal worden er 3 binnenvaartschippers, 8 vrouwen uit de passagiersvaart, twee verkeersleiders, een kraanschipper en een visser gevolgd in deze serie. De deelnemers worden in zes afleveringen gefilmd tijdens hun werk, maar ook in hun privéleven. Vanaf donderdag 23 maart is de serie te zien om 20:25 uur op NPO 3.

Bekijk de trailer op NPO3

Of lees over alle vrouwen die varen op PowNed

EOC
BBZ