Buitendijks Plan: Meerlicht-consortium klaar voor bouw zonne-atollen in IJsselmeer

Het consortium genaamd Meerlicht is klaar om in het IJsselmeer drijvende eilanden met zonnepanelen te realiseren. De zonne-atollen hebben de potentie om jaarlijks 1,7 terawattuur zonne-energie op te wekken. Kor Buitendijk kwam enkele jaren geleden met het idee op de proppen om voor de Noord-Hollandse kust van het IJsselmeer in de Wieringerhoek met zonne-atollen zowel de natuur te versterken als zonne-energie op te wekken.

Haalbaar en uitvoerbaar
Onderzoeksinstituut Deltares en adviesbureau Bureau Waardenburg concludeerden destijds al dat Buitendijks plan kansrijk was. Inmiddels heeft het Meerlicht-consortium – bestaande uit GroenLeven en Van Oord – in samenwerking met TNO, Deltares, Waardenburg Ecology en H+N+S Landschapsarchitecten het plan van Kor Buitendijk technisch verder uitgewerkt tot een haalbaar en uitvoerbaar Buitendijks Plan.

In onderstaande video vertelt Pim Kupers van H+N+S Landschapsarchitecten over het ‘Buitendijks Plan 2.0’ dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ambitie uit de Regionale Energiestrategie (RES) van de energieregio Noord-Holland Noord.

Lees het gehele artikel op de bron: Solar magazine

BBZ
EOC