Nieuwe duurzame veerdienst tussen Amsterdam en Porto

Deze week kondigde een groep bevrachters en reisagenten hun samenwerking aan voor een nieuwe veerdienst tussen Amsterdam en Porto, die ook tussenliggende havens in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk aandoet. Dit wordt de eerste duurzame lijndienst van rederij EcoClipper. De lijndienst voor passagiers en vracht, start op 22 april 2023 vertrekkend vanaf Amsterdam. De tweemaster De Tukker, zal het eerste zeilschip van EcoClipper zijn dat op deze lijndienst zal worden ingezet.

Dit schip zal door middel van windkracht maximaal 12 passagiers en een lading van 70 kubieke meter vracht vervoeren. De nieuwe lijndienst gaat varen tussen de havens van: Amsterdam, Penzance, Porto, Noirmoutier, Saint Nazaire, Torquay, Londen en Scheveningen.

In samenwerking met de bevrachters en charteraars: New Dawn Traders, Fairtransport, Shipped by Sail en Port O’ Bristol, evenals de reisagenten: Fair Ferry, Classic Sailing, De Nederlandse Vloot, Slowtravel Experience en Windseeker, plant EcoClipper jaarlijks drie retourreizen. Al deze partners zijn gespecialiseerd in het aanbieden van duurzame reizen. Boekingen kunnen worden gedaan bij een van deze agenten of rechtstreeks via de EcoClipper-website.

Lees het gehele artikel op de bron: Zeilpost