Eerste door wind aangedreven Oceanbird krijgt EU-financiering

Wallenius Wilhelmsen en projectpartners hebben een Horizon Europe-financiering van in totaal 9 miljoen euro binnengehaald ter ondersteuning van de bouw van een RoRo-zeilschip van het type Oceanbird. In de komende vijf jaar zullen alle aspecten van het plannen, bouwen en exploiteren van een door de wind aangedreven schip, de Orcelle Wind, worden gedaan.

De subsidie van 9 miljoen euro wordt verdeeld over elf partners, die allemaal iets unieks inbrengen. Samen vertegenwoordigen ze een 360-graden perspectief op windvoortstuwing – inclusief weerroutering, scheepsontwerp, orkestratie van de toeleveringsketen en training van de bemanning om de installatie van een installatie op een bestaand schip te testen. De reikwijdte van het project is om de Orcelle Wind klaar te maken voor commerciële handel.

Oceanbird-concept
Orcelle Wind is een door de wind aangedreven pure auto-carrier, een (RoRo) schip. Het wordt 220 meter lang en heeft een capaciteit van meer dan 7000 auto’s, maar zal ook ander rollend materieel kunnen vervoeren. Orcelle Wind is een cruciaal onderdeel van de decarbonisatiestrategie van Wallenius Wilhelmsen en de ambitie is om eind 2026 of begin 2027 te beginnen met zeilen.

Orcelle Wind is het eerste schip uit het Oceanbird-concept voor voornamelijk door wind aangedreven schepen. Het concept laat zien dat het theoretisch mogelijk is om de emissies van schepen tot negentig procent te verminderen als alle emissiebeïnvloedende factoren op elkaar worden afgestemd.

Lees het gehele artikel op de bron: SWZ Maritime

Bekijk hieronder een video van het nieuwste vleugel idee van Oceanbird