Tall Ship Races 2023 van 29 juni tot en met 6 augustus

Tijdens de Tall Ships Races 2023 vaart de internationale vloot van Tall Ships en Small Ships van 29 juni tot en met 6 augustus naar Den Helder, Hartlepool, Fredrikstad, Lerwick en Arendal. Drie races, en één ‘cruise in company’ van Frederikstad naar Lerwick.

Zoals bij elke editie van The Tall Ships Races, biedt de serie een scala aan zeilervaringen voor trainees en bemanningen. Het racecomité zal waypoint-opties bekijken om kortere en langere races voor de vloot te bieden, waarvoor een combinatie van tactische vaardigheden en snelheid nodig is om te winnen.

De raceserie biedt trainees niet alleen een scala aan zeiltraining-ervaringen, maar biedt ook een verscheidenheid aan aantrekkelijke opties voor scheepsexploitanten en biedt een sterke basis voor het werven van trainees en bemanning.

Chief Operating Officer, Alan James: “We zijn enorm trots op onze rijke geschiedenis met Den Helder, Hartlepool, Fredrikstad en Lerwick, en zijn verheugd om Arendal te verwelkomen in de Tall Ships-familie. We zijn verheugd om oude en nieuwe vrienden te verwelkomen tijdens de serie en zijn ervan overtuigd dat deze havens de internationale Tall Ships-vloot op spectaculaire wijze ontvangen met hun langdurige maritieme erfenis.

“We twijfelen er niet aan dat deze gasthavens een warm welkom zullen verzorgen voor zowel schepen als trainees, en onze waarden van internationale vriendschap en begrip en de ontwikkeling van jonge mensen zullen demonstreren. We kijken er naar uit om The Tall Ships Races 2023 met veel enthousiasme naar de Noordzee te brengen.”

Bekijk hier het hele programma