‘S Werelds grootste LNG-aangedreven zeilschip onthuld

Orient Express, onderdeel van het in Parijs gevestigde hotelconglomeraat Accor, heeft ’s werelds grootste zeilschip onthuld dat tevens op vloeibaar aardgas (LNG) zal varen. Het project is ontwikkeld in samenwerking met landgenoot scheepsbouwbedrijf Chantiers de l’Atlantique en met advies van Hetland Maritime. Het in Nantes gevestigde ontwerpbureau Stirling Design International is verantwoordelijk voor de exterieurarchitectuur van het schip.

Orient Express Silenseas, een zeilschip van 220 meter lang, gaat varen met SolidSail, een systeem ontwikkeld door Chantiers de l’Atlantique. Op een drie mast aerorig tuigage worden drie starre zeilen gehesen met een oppervlakte van 1.500 meter, de drie kantelbare masten zijn meer dan 100 meter hoog en kantelbaar.

De hybride voortstuwingsformule van het schip combineert windenergie met een motor op LNG. Het schip, dat plaats zal bieden aan 120 passagiers, zal naar verwachting in 2026 uitvaren.

De scheepsbouwer tekende een intentieverklaring met het bedrijf voor twee schepen, waarvan de tweede oplevering gepland staat in het eerste kwartaal van 2027.

Lees het gehele artikel op de bron: Offshore Energy