Dit bootcamp doe je niet in het Vondelpark, maar op de Noordzee

De Sea Ranger Service is op zoek naar nieuwe kandidaten (18-29 jaar) voor hun Sea Ranger Bootcamp. CEO Wietse van der Werf (39) geeft uitleg. ‘Veel jongeren, zeker in Amsterdam, willen graag iets doen om een positieve impact te hebben op de wereld, maar denken niet snel aan de zeevaart.’

“De Sea Ranger Service is een sociale onderneming die als doel heeft de Noordzee beter te beschermen. Er zijn heel veel uitdagingen op het gebied van oceaanvervuiling en de ambities van de overheid zijn gelukkig groot, maar we hebben ook ménsen nodig. Denk bijvoorbeeld aan mensen die scheepvaart- en havenactiviteiten kunnen monitoren met drones en onderwaterrobots en de plasticvervuiling kunnen onderzoeken.”

En jullie werven via de Sea Ranger Bootcamp.
“Ja. Die wordt geleid door ex-militairen, om mensen hun grenzen te laten opzoeken. Je gaat negen dagen lang met een kleine groep aan het werk, deels op zee en deels op het land. We kijken dus ook of je goed kan samenwerken. Het is niet niks: iedereen kent wel de bootcamp in het Vondelpark, maar dit is wel een tandje zwaarder.”

Op 29 januari organiseert de Sea Ranger Service een open dag. De inschrijving voor de bootcamp loopt t/m 12 februari.

Lees het gehele artikel op de bron: Parool

Of kijk op de site van Sea Rangers Service

Foto: Sea Ranger Service

BBZ
EOC