Dick Diederich overleden

Op 24 oktober is in Denemarken Dick Diederich overleden. Dick was 69 jaar en stierf na een kort ziekbed. Hij zal in Denemarken in besloten kring een zeemansgraf krijgen.

Dick was lange tijd charterschipper en voer het meest vanuit Kampen. Daar begon hij te varen op de Citore, waarna hij op verschillende schepen heeft gevaren, onder andere korte tijd op de grijze koftjalk Onderneming. Hij bouwde de klipper Wilhelmina op en voer daar een paar jaar op, en later bouwde hij de Brandaris van casco om tot driemastschoener om daar enkele jaren op te varen. Zijn laatste schip was het 25 meter lange jacht Idefix waarmee hij in Kroatië charterde.

Op woensdag 7 december vanaf 19.00 uur hebben vrienden van Dick een gelegenheid georganiseerd om in de stijl van Dick nog eens samen een biertje te drinken. Dit op eigen rekening aan boord van de “Veerman van Kampen”, liggende aan het van Heutzplein te Kampen.