Rotterdamse veerdienst per zeilschip vertrok zaterdag naar de ‘Nieuwe Wereld’

Fair Ferry, de Rotterdamse veerdienst per zeilschip, brengt sinds 2019 passagiers vanuit de Veerhaven met grote zeilschepen naar bestemmingen in Europa. Maar nu lonkt het grote avontuur. Zaterdag 19 november startte Fair Ferry de oversteek naar de ‘Nieuwe Wereld’!

Hiermee zet het Nederlandse bedrijf haar volgende stap naar intercontinentaal passagiersvervoer. In de toekomst gaat Fair Ferry met snelle zeilschepen duurzame veerverbindingen voor een groter publiek toegankelijk maken. Karel de Boer (oprichter Fair Ferry): “Door het organiseren van onze tochten bieden we een kwalitatief hoogwaardig, positief alternatief voor vliegen. De reis naar “de Nieuwe Wereld is een eerste stap naar duurzaam intercontinentaal passagiersvervoer. We reizen met schepen die worden voortgestuwd door hernieuwbare energie, verheffen vegetarisme tot de norm en omarmen de consequenties van slow travelling.”

De reis naar de ‘Nieuwe Wereld’ wordt gemaakt met de Morgenster, een tweemaster van bijna 50 meter lang. Het schip volgt hierbij een eeuwenoude route van Europa, met de passaatwind mee, naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, om vanuit daar de oversteek terug naar Nederland te maken. Onderweg worden er tussenstops gemaakt op de mooiste plekjes.

De reis is opgedeeld in zeven etappes die afzonderlijk geboekt kunnen worden.

Kijk hier voor meer info

EOC
BBZ