Eerste schip van de bruine vloot wordt omgebouwd om op waterstof te kunnen varen

Het is een ambitieus plan: de ombouw van de schepen van de zogeheten ‘bruine vloot’, zodat ze op waterstof kunnen varen in plaats van op diesel. Mede hierdoor moet de uitstoot van de CO2 door schepen op de Waddenzee in 2030 met zestig procent verminderd zijn ten opzichte van 2008.
Op scheepswerf SRF in Harlingen werd dinsdag het eerste schip dat wordt omgebouwd gepresenteerd. Het is de historische tjalk ‘De Overwinning’. Het ombouwen tot een door waterstof aangedreven schip kost zes ton, waarvan het Waddenfonds ongeveer een derde voor haar rekening neemt.
Het ombouwen van de historische zeilschepen maakt onderdeel uit van het ‘Programma Green Shipping Waddenzee’, waarin de komende jaren 26 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de verduurzaming van de hele waddenvloot.

Driehonderd schepen
De bruine vloot bestaat uit ongeveer driehonderd schepen, die ingezet worden om toeristen rond te varen op de Waddenzee en het IJsselmeer. Tijdens het varen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de wind, maar als het niet waait of als het schip moet aanleggen of vertrekken wordt gebruikt gemaakt van een dieselmotor. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk van die vervuilende dieselmotoren te vervangen voor schone en stille elektromotoren. De stroom wordt opgewekt met behulp van waterstof.

‘De Overwinning’ is het eerste exemplaar dat wordt omgebouwd. In eerste instantie zal er nog een kleine dieselgenerator aan boord zijn voor de stroomvoorziening, zodat kan worden onderzocht hoeveel stroom er nodig is voor de aandrijving en voor de rest van de apparatuur aan boord. Daarna kan er worden overgeschakeld op waterstof.

Lees het gehele artikel op de bron: RTVNoord

Lees ook het artikel over de presentatie van Joost Martijn in de Zeepost

Foto: De Overwinning in Harlingen © Joost Martijn

EOC
BBZ