Burgemeester Jan de Boer opende EOC-Traditionele Schepen Beurs

Na een inspirerend praatje opende burgemeester Jan de Boer van Den Helder rond 12.00 uur in de Stadshal de jubileumeditie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs. Hij deed dit door het luiden van de scheepsbel die op de beursvloer stond opgesteld. Hij prees met name de organisatoren, de vrijwilligers en de standbouwers die samen weer een prachtig evenement hadden neergezet. Aansluitend werd hij rondgeleid door voorzitter Michiel Tegelberg van de Stichting Traditionele Schepen Beurs. De eerste beursdag mocht zich met ruim 500 bezoekers direct al in een grote belangstelling verheugen. De verschillende onderdelen van het mini-symposium van de BBZ werden door zo’n 45 bezoekers bezocht.

De beurs beleefde veel bezoek en gezelligheid. Voor de verschillende stands was er veel interesse. Ook de lezingen ‘Podium voor de mast’ die in een bijzaal plaats vonden waren populair. De scheepstimmerwerf in de Medemblikkerloods, het lichtschip Texel en de werkplaatsen van Museumhaven Willemsoord werden goed bezocht. Tevens maakten velen gebruik van de mogelijkheid om gratis het Reddingmuseum of het Marinemuseum te bezoeken. Op de tweede beursdag werden zo’n 1300 bezoekers geteld.

In de haven lagen verschillende charterschepen die bezoekers de mogelijkheid boden om te overnachten in Den Helder.

Foto: de burgemeester tijdens zijn inleiding, © WvD