Veel belangstelling voor 5e EOS traditionele Schepenbeurs

Voor de jubileumeditie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder hebben zich meer dan 60 exposanten gemeld. Hieronder ook een tiental behoudsverenigingen. Deze unieke beurs wordt dit jaar op 11, 12 en 13 november in Den Helder in de Stadshal op het Willemsoordcomplex gehouden. Daarnaast zijn in Museumhaven Willemsoord tijdens het evenement vele bijzondere schepen te bewonderen.

Na drie jaar stilte kan er in het tweede weekend van november op het Willemsoordcomplex in Den Helder eindelijk weer een EOC-Traditionele Schepen Beurs worden gehouden. De vijfde editie is dit, en deze keer met een geheel nieuw bestuur en op een nieuwe locatie. Door de verbouwing van de voormalige mastenmakerij is uitgeweken naar de monumentale Stadshal van theater De Kampanje. Deze hal ligt op een steenworp afstand van de oude locatie. De beurs zal vrijdag 11 november om 12.00 uur worden geopend door burgemeester Jan de Boer.

Voorzitter Michiel Tegelberg van de Stichting Traditionele Schepen Beurs heeft hoge verwachtingen van het maritieme evenement. “Na drie jaar stilte is de sector weer toe aan een evenement waar informatie uitgewisseld kan worden, nieuwe ideeën kunnen worden opgedaan, naar interessante lezingen en presentaties kan worden geluisterd en vooral waar men elkaar weer eens persoonlijk kan ontmoeten.”

Podium “Voor de mast” is een knusse bijzaal in de Kampanje. Je vindt er tijdens de Traditionele Schepen Beurs een heerlijke plek om naar scheepsverhalen te luisteren, films te bekijken over ons varend erfgoed of om pittige noten te kraken over actuele onderwerpen bij de discussies. Organisator en gespreksleider van het podium is Stephan Kraan, al jaren een vertrouwd gezicht op onze beurs!

Kijk hier voor het programma van presentaties

Onder het nautisch erfgoed in de museumhaven bevindt zich ook een aantal zogeheten slaapschepen die exposanten en beursbezoekers een Boat and Breakfast (B&B) concept aanbieden. EOC Scheepsverzekeringen fungeert ook deze keer weer als hoofdsponsor.

Kijk hier voor meer info over de Schepenbeurs

De Scheepvaartkrant heeft in haar laatste editie een extra bijlage opgenomen over de Traditionele Schepenbeurs, met verschillende artikelen, een plattegrond en meer informatie.

Kijk hier voor de digitale Scheepvaartkrant, vanaf pagina 31

EOC
BBZ