Veer Corp. is klaar om met volle zeilen te gaan

Zeilend containerschip heeft principiële goedkeuring van American Bureau of Shipping

Na een reeks recente prestaties heeft Veer Corp. (“Veer”) op 9 oktober de toekenning van Principiële goedkeuring (“AIP”) aangekondigd ) door het American Bureau of Shipping (“ABS”). Deze mijlpaal is een grote stap voor Veer in haar missie om ’s werelds eerste vloot van 100% schone, zeegaande, zeilende containerschepen te bouwen. Hoewel het een langdurig proces was, heeft Veer ervoor gekozen om alleen met de beste teams in de maritieme industrie samen te werken om het succes ervan te verzekeren, en nu ze dit punt hebben bereikt, is ze steeds enthousiaster om door te gaan.

Het team van bekroonde scheepsarchitecten bij Dykstra (www.dykstra-na.nl) en ons projectmanagementteam bij Brookes Bell (www.brookesbell.com) hebben ervaring en expertise van wereldklasse die Veer het vertrouwen geven dat we zijn ongetwijfeld klaar voor de volgende stappen.

“Het ontvangen van deze AIP van een erkende organisatie als ABS onderscheidt Veer van andere conceptuele projecten.” zegt Danielle Doggett, CEO bij Veer. (Ook bekend van SailCargo) “We boeken aanzienlijke vooruitgang – je voelt dat het echt gebeurt.” Veer deelde ook de steunbetuiging van cosmetica-duurzaamheid leider LUSH, die de positie van de schone rederij verder versterkt.

”De wereld heeft ons nodig om veel sneller vooruitgang te boeken in het koolstofarm maken van transport, wereldwijd. De inzet van Lush om ons wereldwijde transport koolstofarm te maken, is afhankelijk van partnerschappen met innovatieve organisaties zoals Veer. Onze routekaart naar netto nultransport betekent dat we early adapters zijn van watervervoer en daarom zijn we erg enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken met het eerste schip van Veer. Het vooruitzicht van een direct partnerschap en zorgvuldig ontworpen schepen om een ​​efficiënte service mogelijk te maken, geeft ons de broodnodige hoop.”