Nieuwe EO-serie over de KNRM

Er zijn 46 KNRM-reddingsstations in Nederland. In de nieuwe EO-serie komen er vier aan bod: die in IJmuiden, Ouddorp, Ter Heijde en Marken. De vrijwilligers daar laten zien hoe bijzonder – én spannend – hun werk is, en we krijgen een inkijkje in hun privéleven.

EO-eindredacteur Arie Rijneveld: “Deze KNRM-vrijwilligers staan altijd paraat om – soms met gevaar voor eigen leven – anderen te redden. Ze staan belangeloos klaar voor hun medemens, en dat principe past bij de EO. Het programma gaat over medemenselijkheid en jezelf wegcijferen. De redders zullen dit niet zo verwoorden, maar als je doorvraagt, komt er een mooi verhaal uit. Dat is ook te zien in de serie.”

Andere kant
“We gaan zien wat er achter dat stoere voorkomen van de KNRM’ers zit. Hoe gaan ze om met tegenslagen en angsten? Wat vindt het thuisfront ervan dat hun vader, moeder of partner dit werk doet? Wat ik een interessante ontdekking vond, is dat er veel familiebanden zijn bij de KNRM. Vaak gaat het werk over van ouder op kind. Er zitten ook twee hechte broers in de serie. Of Natasha, zij was stewardess en is nu redder bij de KNRM, maar ook werkzaam bij de gemeente, én ze zorgt voor twee dochters die flexibel moeten zijn als hun moeder wordt opgepiept. We denken meestal niet na over deze kant van het leven van de vrijwilligers als je hen ziet varen. Deze serie brengt daar verandering in.”

Dinsdag 11 oktober, 21.20 uur, NPO 1

Kijk hier voor meer info

EOC
BBZ