Rederij Doeksen vervangt LNG-schepen vanwege exorbitant hoge LNG-prijs

Rederij Doeksen, die afvaarten verzorgt voor zowel personen- als vrachtvervoer moet nu ook ingrijpen vanwege de hoge gasprijzen. Met name de exorbitante prijsstijging van LNG, de brandstof waarop de twee nieuwste veerboten van de rederij varen, zorgt ervoor dat de kosten voor het in stand houden van de veerverbinding met Terschelling en Vlieland extreem hoog zijn.

“Maatregelen zijn onvermijdelijk en dat is wrang, omdat Doeksen recent juist heeft geïnvesteerd in duurzame nieuwe veerboten die op LNG varen, onze klanttevredenheid heel hoog is en wij dit jaar een recordaantal passagiers en voertuigen vervoeren. Maar de enorm hoge brandstofprijzen treffen ons bedrijf hard. In vergelijking met 1 januari 2021 is de prijs van gasolie met circa 200 procent gestegen en die van LNG zelfs met 900 procent”, aldus de rederij.

Rederij Doeksen heeft daarom per 13 september de volgende maatregelen genomen: De ms Friesland wordt ingezet in de hoofddienst op de lijn Terschelling, grotendeels in plaats van LNG-schepen ms Willem Barentsz en ms Willem de Vlamingh (die wel de extra afvaarten blijven verzorgen op drukke dagen).

Lees het gehele artikel met video op de bron: Transport Online

Afbeelding: de Willem Barentsz van Doeksen, wikimedia, Elpescador.nl

EOC
BBZ