Na dodelijk ongeval zijn ‘bruine schippers’ extra scherp op houtrot

Na het ongeval met de gebroken giek zijn de schippers van de bruine vloot extra scherp op houtrot. ‘Iedereen denkt: dit had mij kunnen overkomen’ Historische schepen Houtrot in de giek blijkt de oorzaak van het ongeluk op zeilschip Risico, waarbij een 12-jarige scholiere overleed. Die conclusie roept ongemakkelijke vragen op.

De 122 jaar oude Eendracht is een imposante blikvanger in het schilderachtige haventje van Enkhuizen. Eigenaar Maurits Minnaard kent het schip als zijn broekzak. Al tien jaar woont hij op de zeiltjalk waarmee hij 150 dagen per jaar met gasten aan boord de Waddenzee en het IJsselmeer trotseert. De rest van het jaar draait maar om één ding: die boot veilig houden.

Iedere lijn en katrol gaat regelmatig door zijn vingers. Om het jaar haalt hij het schip op de kant voor controle, vaker dan officieel moet, en elke twee jaar gaan de mast en giek van zijn boot. Er mogen geen scheurtjes in het hout zitten waardoor water naar binnen kan lopen, of schimmels die het hout aanvreten, of rotte plekjes die een aanwijzing kunnen zijn voor een gapend gat midden in het hout. Minnaard controleert het materiaal, samen met collega’s en mastenmakers. Een inspecteur geeft daarna de officiële certificaten af.

Sinds het drama op zeilklipper Risico waarbij twee weken geleden de 12-jarige Tara overleed door een afgebroken, rotte giek, blijft Minnaard maar rondjes lopen over het schip. Wat als hij iets over het hoofd ziet? Hij kent de Risico, net als veel schippers in het kleine wereldje van de traditionele zeilschepen. Haar schipper staat te boek als een van de beste wadzeilers van het land. Als het op de Risico mis kon gaan, vraagt Minnaard zich sinds het ongeluk af, waarom dan niet op zijn eigen boot? Zijn onderhoudssysteem houdt hij opnieuw kritisch tegen het licht.

Lees het zeer uitgebreide artikel op de bron: NRC