TOWT gaat 2 zeilende vrachtschepen bouwen

Trans Oceanic Wind Transport TOWT in Frankrijk heeft besloten om niet één maar twee zeilende vrachtschepen te laten bouwen. De oplevering van het eerste schip staat gepland voor eind 2023, in Concarneau, terwijl het tweede in het voorjaar van 2024 wordt opgeleverd.

Vrachtschepen voor de toekomst
De schepen worden meer dan 80 meter groot, geschikt voor meer dan 1.100 ton goederen en 12 passagiers. De schepen worden kitsgetuigd met bijna 3.000 m² zeil. De bedoeling is dat deze schepen de start zijn van een grotere vloot van zeilende vrachtschepen die met meer dan 10 knopen goederen van en naar vier continenten zal vervoeren.

Een unieke financiële structuur
De lancering van deze nieuwe constructies werd mogelijk gemaakt dankzij een fondsenwervings-campagne die een 20-tal kapitaalinvesteerders samenbracht. Daarnaast was er ruime steun van het grote publiek. Het initiatief wordt gesteund door meer dan 2.000 particulieren, die via het duurzame investeringsplatform LITA.co hebben geïnvesteerd. Deze crowdfundingcampagne brak zelfs een record op het platform met het ophalen van 4,5 miljoen euro in iets meer dan een maand!

Lees het gehele artikel op de bron: TOWT

Afbeelding en video: TOWT