EU Wind Assisted Ship Propulsion (WASP) Project organiseert conferentie op SMM 2022

Het EU-Interreg North Sea Region-project ‘WASP: Wind Assisted Ship Propulsion’ zal scheepseigenaren, leveranciers van windondersteunde voortstuwingstechnologie en de academische wereld bijeenbrengen op de SMM-beurs in Hamburg op 7 september.

Deelnemers aan de WASP-conferentie 2022 krijgen belangrijke inzichten in de werkelijke prestaties die zijn bereikt door technologieën die op koopvaardijschepen zijn geïnstalleerd en nemen deel aan discussies over het ware potentieel van de windondersteunde voortstuwingstechnologie om de behoefte van de industrie om snel koolstofvrij te maken te ondersteunen.

Windondersteunde voortstuwing van schepen is een van de meest veelbelovende bijdragen aan duurzame scheepvaart. Het stelt schepen in staat gebruik te maken van een emissievrije energiebron die direct aan het schip wordt geleverd terwijl het op zee is. Tot op heden zijn twintig schepen uitgerust met windondersteunde voortstuwingstechnologieën en dit aantal zal de komende jaren aanzienlijk toenemen.

Het WASP-project, medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, brengt universiteiten, aanbieders van windhulptechnologie en scheepseigenaren samen om de operationele prestaties van een selectie van oplossingen voor windaandrijving te onderzoeken, te testen en te valideren om marktpenetratie van windaandrijvingstechnologie mogelijk te maken . Het algemene doel van het project is de realisatie van een groener transportsysteem op de Noordzee door het oogsten van het overvloedige windpotentieel van de regio.

Lees het gehele artikel op de bron: Hellenic Shipping