De Overwinning wordt eerste elektrische charterschip

De Overwinning van Joost Martijn en Anna Glas wordt het eerste verduurzaamde charterschip in Nederland. Met een complete refit wordt het schip momenteel ingetimmerd en volledig elektrisch gemaakt, van motor tot keuken en verwarming.

Oktober vorig jaar bleek dat het circa twaalf jaar oude vlak slecht was. Hoewel de reparatie kostbaar zou worden, besloot het duo het schip toch te behouden en grondig onder handen te nemen zodat het weer volledig geschikt zou zijn voor de chartervaart. Koopmans Scheepsbouw uit Harlingen heeft inmiddels al het staalwerk aan het schip gedaan en momenteel wordt de Overwinning bij Multiship Holland, eveneens in de Friese havenstad gevestigd, volledig gestraald en in de lak gezet. Nu volgt het opnieuw opbouwen van het interieur. De verwachting is dat de Overwinning in 2023 weer op de Waddenzee te zien zal zijn met gasten.

Green Shipping Waddenzee
De Overwinning is een van de pilots van Green Shipping Waddenzee. Dit programma heeft als doel om de innovaties op het gebied van CO2-neutrale en fossielvrije scheepvaart voor de Waddenvloot te versnellen.

Lees het gehele artikel van Evert Bruinekool op de bron: Binnenvaartkrant