Oosterschelde wint tweede etappe van A-klasse in Tall Ship Race

De Oosterschelde heeft voorlopig de eerste plaats in de A-klasse van de tweede etappe van de Tall Ship Race 2022. Deze uitslag is nog niet definitief, komende donderdag volgt de officiële uitslag, na berekeningen van handicaps.

De tweede etappe ging van Antwerpen naar Aalborg, met de officiële start op 140 kilometer boven de Waddeneilanden. De start was daar omdat met name de grote schepen met de lichte noordelijke winden op de drukke Noordzee niet uit de voeten konden. De race begon afgelopen donderdag met erg weinig wind. Zwakke en steeds veranderende wind zorgde ervoor dat het vooral een tactische strijd was.

Wat meer wind
In het weekend haalde de wind aan en kon er volop gezeild worden. De Tarangini uit India heeft daar volop van geprofiteerd en kwam dan ook met een flinke voorsprong als eerste over de finish. De organisatie moet echter nog wel naar de uitslag kijken, want de Indiërs hebben korte tijd de motor aan gehad. Officieel mag dat niet, maar als de veiligheid in het geding komt, is er een uitzondering mogelijk.

Voorlopige posities
De organisatie zal alle uitslagen nog eens goed bekijken, en komt dan op donderdag met de definitieve uitslag. De Morgenster heeft voorlopig de 6e plek, De Thalassa op plaats 8. Op 10 de Gulden Leeuw, op 11 de Eendracht en op 12 de Wylde Swan. De schepen varen nu naar Aalborg, waar komende donderdag een Sail Evenement begint.