Start tweede etappe Tall Ships Races 24 uur uitgesteld

De start van de tweede etappe van de Tall Ships Races is 24 uur uitgesteld. De racecommissie heeft dat besluit genomen in verband met de voorspelde Noordelijke en Noordwestelijke winden die worden voorspeld voor de komende dagen. De tweede etappe van de race gaat van Antwerpen naar het Deense Aalborg. De schepen verlaten maandag in de loop van de dag de haven van Antwerpen, maar gaan nu pas op donderdag om acht uur ’s ochtends beginnen met de regatta. In de originele planning was dit 24 uur eerder. De nieuwe startlocatie is noordwestelijk van de Waddeneilanden.

Meer zeeruimte voor grote schepen
“Dat het Racecomité dit besluit heeft genomen, ligt aan de ongunstige en snel veranderende voorspellingen van de noordenwind. Het nieuwe startgebied zal de grotere A-klasseschepen de gelegenheid geven om meer zeeruimte te gebruiken, in deze ongunstige tegenwind.” zo vertelt race director Paul Bishop
De schepen worden 4 augustus in Aalborg verwacht, waar ze, net als in Harlingen, weer een groot evenement hebben.

Hier kan je de wedstrijd volgen

Afbeelding: Nederlandse schepen bij de start van de eerste etappe, © STI Valeri Vaslilevskiy

EOC
BBZ