Crewleden van Tall Ship Europa houden duurzaamheidsactie


De bemanningsleden van het Nederlandse schip Europa hielden vrijdag in Antwerpen en eerder ook in Harlingen een opruimactie waarmee ze bezoekers van The Tall Ships willen sensibiliseren over duurzaamheid. Kinderen konden bovendien het hele weekend een parcours volgen dat volledig in functie staat van duurzaamheid.

De Europa is sinds 1994 een vaste deelnemer aan The Tall Ships Races. De driemaster, gebouwd in 1911, ligt dit jaar in het Kattendijkdok en telt 64 opvarenden. De crewleden van de boot dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Sinds de start van de race ruimden ze op verschillende plaatsen op zee afval op.

In Antwerpen zetten ze die lijn voort. Zo plaatste de crew niet alleen een informatiestandje voor het schip, maar zette hij zich ook in door op het terrein vuilnis te rapen. Hiermee hopen de bemanningsleden hun engagement extra te onderstrepen.

Op het dek van de Europa krijgen jongeren tenslotte de kans om een parcours af te leggen en ondertussen bij te leren over duurzaamheid. Het schip blijft natuurlijk het hele weekend voor iedereen te bezoeken.

Lees het gehele artikel op de bron: GVA

Afbeelding: Bark Europa Facebook

EOC
BBZ