Orcelle Wind: ’s werelds eerste wind aangedreven RoRo-schip

Wallenius Marine en KNUD E. HANSEN hebben een overeenkomst getekend dat KNUD E. HANSEN als Naval Architects zal deelnemen aan het project om ’s werelds eerste windaangedreven RoRo-schip te ontwerpen.

Het schip zal:

  • wind gebruiken als de belangrijkste vorm van voortstuwing
  • varen met snelheden van 10-12 knopen onder zeil die kunnen worden verhoogd met een aanvullende krachtsysteem
  • uitstoot met maar liefst 90 procent verminderen
  • een capaciteit hebben om 7000 auto’s te vervoeren

De Wallenius Wilhelmsen-groep exploiteert meer dan 130 schepen die 16 handelsroutes naar zes continenten bedienen, en een wereldwijd inland-distributienetwerk, verwerkingscentra en maritieme terminals over de hele wereld.

Wallenius Wilhelmsen is op een missie om fossiele brandstoffen uit te faseren. In de toekomst onderzoekt het bedrijf realistische alternatieven, inclusief de infrastructuur om ze te leveren en te ondersteunen. Orcelle Wind is het eerste schip uit het Oceanbird-concept en is een van de alternatieve paden die Wallenius Wilhelmsen onderzoekt. De groep heeft haar hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen en heeft 8.200 medewerkers in 29 landen over de hele wereld.

De Zweedse familierederij Wallenius Marine biedt een complete en duurzame verzendservice – van innovatief ontwerp en nieuwbouw tot scheepsmanagement. De visie is om voorop te lopen in de richting van echt duurzame scheepvaart. Een routekaart met nul emissie leidde tot een door wind aangedreven scheepvaartconcept, Oceanbird genaamd, en Wallenius Marine leidt het scheepsontwerpproject voor de eerste schepen uit het concept. De vleugelzeiltechniek is ontwikkeld door AlfaWall Oceanbird, een joint venture tussen Alfa Laval en Wallenius.

Lees het gehele artikel op de bron: Helenic Chipping News