WindWings Propulsion in 2023 op Bulk-carriër

Een bulkcarrier is geselecteerd als het eerste schip dat een geavanceerd windondersteunde voortstuwing en routeoptimalisatiesysteem krijgt. Het project, dat Cargill, Mitsubishi Corporation, BAR Technologies en Yara Marine Technologies omvat, anticipeert op de inzet van de door BAR ontwikkelde WindWings-technologie aan boord van het door Cargil gecharterde schip van Mitsubishi tegen begin 2023 en wordt gezien als een demonstratie van de samenwerking die nodig is in de scheepvaart om de energietransitie op gang te krijgen.

De installatie vindt plaats aan boord van de onder Singaporese vlag varende Pyxis Ocean, een bulkcarrier van 80.962 DWT. Het vijf jaar oude schip, dat 751 voet lang is, zal worden uitgerust met twee WindWings geleverd door Yara Marine Technologies, de industrialisatiepartner voor de technologie. Het WindWings-systeem, ontworpen door de marine-architecten van BAR Technologies, die gebruikmaken van hun ervaring in ontwikkelde racezeilboten van wereldklasse, combineert dynamische vleugels met meerdere elementen en geavanceerde route-optimalisatie om de kracht van de wind te benutten. Ze melden dat het zal resulteren in een aanzienlijk verbeterde brandstofefficiëntie tot 30 procent, maar dat er geen extra bemanning nodig is om het volledig geautomatiseerde systeem te bedienen.

“Windwings is een geavanceerde technologie die het gebruik van emissievrije wind aan boord van schepen mogelijk maakt”, zegt Thomas Koniordos, CEO van Yara Marine. “We zijn verheugd deze belangrijke mijlpaal te bereiken in het versnellen naar de fase van het leveren van WindWings aan schepen. Cargill en MC Shipping zijn bedrijven die zich toeleggen op het maken van gedurfde stappen om koolstofarm te worden en we zijn verheugd om met hen samen te werken.”

Lees het gehele artikel op de bron: Maritime Executive