Cruiseschip met meer bemanningsleden dan toeristen: Sea Cloud Spirit

Aan de nieuwe cruiseterminal van het Steenplein in Antwerpen was maandagnacht een speciaal cruiseschip gearriveerd, een schip met meer bemanningsleden dan toeristen. Het was de eerste keer dat de exclusieve zeilboot Sea Cloud Spirit aanmeerde in de stad en dus werd de kapitein, zoals de traditie het wil, officieel verwelkomd.

De Sea Cloud Spirit werd ingewijd in september 2021 en is een exclusief zeilschip dat toeristen vervoert, maar eigenlijk meer bemanning aan boord heeft. Op het schip kun je gebruikmaken van een wellness, een fitness, een bistro en cabines met een balkon. Een tripje is niet goedkoop. Mocht je bijvoorbeeld van Hamburg naar Spanje willen varen in augustus, dan betaal je vanaf 6.755 euro per persoon voor tien nachten. Het schip is 138 meter lang en vaart met 136 passagiers.

Zeilen
De Sea Cloud Spirit gebruikt diesel, maar er wordt ook gezeild. Dat gebeurt op een traditionele manier. De bemanning klimt naar boven om zeilen los te maken en wanneer de zeilen gehesen moeten worden, gebeurt dat ook op mankracht. Er worden geen computers gebruikt om de zeilen te bedienen. “Een officier staat op wacht en houdt de prestaties van de zeilen in de gaten door de windsituatie te bekijken en te analyseren”, zegt Anja Ringel, persverantwoordelijke voor België van Sea Cloud Cruises. “Voor ons betekent dat ook dat er manoeuvres moeten worden uitgevoerd tijdens het zeilen, zoals overstag gaan.”

Lees het gehele artikel met video op de bron: GVA

Kijk hier voor meer info over de Sea Cloud Spirit

BBZ
EOC