Veerboot naar de Marker Wadden vaart meer dan 20 knopen

De veerboot die Natuurmonumenten en het nautische bedrijf Blue Amigo inzetten op de Marker Wadden is de catamaran Aqua Shuttle die met iets meer dan 20 knopen naar de Marker Wadden en weer terug vaart. In mei is daarmee een proef begonnen waarbij nog niet alle dagen wordt gevaren. De proef duurt tot eind juni.

Track van de Aqua Shuttle rond Pinksteren, Vesselfinder

De veerboot vaart in de ochtend vier keer met maximaal 85 gasten naar de Marker Wadden, waarbij de gasten vijf uur op het eiland verblijven. In de middag worden ze weer op vaste tijden opgehaald, de Aqua Shuttle vaart daarmee op sommige dagen 7 keer op en neer naar het hoofdeiland van de Marker Wadden. Zes keer vaart het schip zonder passagiers heen of terug. De Aqua Shuttle is gebouwd in 2001, meet 26 bij 9 meter en is uitgerust met twee 600 pk Volvo motoren.

Naast een oversteek met de veerdienst kunnen mensen ook nog steeds terecht bij diverse charter-aanbieders. Deze schepen varen veelal duurzaam onder zeil naar de eiland. Deze kunnen echter alleen inschrijven op een tijdsslot van maximaal 2 uur.

Er kunnen maximaal 85 mensen per keer aan boord van de veerboot, ook mensen met een beperking. De veerdienst vaart voor een periode van een paar jaar. Als de proef goed bevalt, zal de veerboot permanent blijven varen. Dan wordt er mogelijk een nieuwe, duurzamere boot aangeschaft voor de tocht van en naar de Marker Wadden.

Kijk hier voor de veerboot naar de Marker Wadden

EOC
BBZ