STAP-budget mogelijk voor opleiding Enkhuizer Zeevaartschool

Sinds kort staan de opleidingen van de Enkhuizer Zeevaartschool in het STAP- scholingsregister. Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP (STimulering Arbeidsmarkt Positie)-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze regeling is ingevoerd in maart van dit jaar en is in plaats gekomen van de fiscale aftrek scholingskosten. Met het geld uit het STAP-budget kun je bij ons een van de opleidingen KZV, GZV of MARCOM-A volgen. Het STAP budget voor KZV of GZV bedraagt € 1.000,-.Voor de cursus MARCOM-A worden alle kosten van € 787,50 vergoed.

STAP-regeling - IMK Opleidingen

Voorwaarden STAP-budget
Er zijn een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en dat je nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden en binnen drie maande te starten. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.
Dit betekent dat iedereen die zich opgeeft voor een van de bovenstaande opleidingen van ons een STAP-aanmeldingsbewijs krijgt.
Aanvragen van de subsidie kan op 1 september hier
Let op: de pot met geld is beperkt, het is dus zaak er vroeg bij te zijn!

BBZ
EOC