Christophe Meijer stopt als directeur van Swan Expeditions

Christophe Meijer stopt als directeur van Swan Expeditions. Eind 2022 geeft hij het roer van de Tall Ship rederij, reisbureau en zeilend school-op-zee programma Masterskip, waar hij 5 jaar geleden als adviseur binnenkwam, over aan zijn opvolgster of opvolger. Hij zal vervolgens een ondersteunende en toezichthoudende rol op zich nemen.

Het is goed dat zich nu een nieuwe fase aandient, zegt Meijer. Zowel voor Swan Expeditions als voor hemzelf. Na een uitdagende periode van eerst overleven, vervolgens opbouwen en daarna uitbreiden, is het nu tijd om meer orde en structuur aan te brengen in de organisatie.

Andere accenten
Eerder al maakte hij intern en bij de aandeelhouder de verschuiving van zijn positie bekend. “Het is belangrijk dat er na enige tijd een nieuwe directrice of directeur komt. Iemand die weer andere accenten kan zetten.”

Matroos – kapitein – directeur
Meijer beklimt de ladder van onderaf. Hij begint in 1999 als matroos op Tall Ship Swan fan Makkum. Al snel wordt hij bootsman, stuurman en kapitein. Hij werkt vervolgens onder meer als officier bij de Koninklijke Marine en als stuurman / vervangend kapitein op de Clipper Stad Amsterdam. Vanaf 2011 is hij eigenaar van een groot recreatiebedrijf: “Pean” in Friesland. En in 2018 wordt hij directeur van het technisch failliete Wylde Swan B.V., zoals het bedrijf dan nog heet, met de opdracht om het bedrijf financieel gezond te maken.

Doorzettingsvermogen
De scheidend directeur benadrukt het belang van doorzettingsvermogen als je in een product gelooft. “Ons team heeft, sinds wij de taak op ons namen om het aan bedrijf uit het slop te trekken, al vele stormen doorstaan. Denk aan de zware route naar acceptatie bij de overheid van een onderwijsprogramma dat niet in het schoolgebouw maar op de wereldzeeën wordt uitgevoerd. Of aan de uitdagingen maar ook kansen die de Corona pandemie ons heeft gebracht. In alle gevallen is het een vereiste dat het team de kop ervoor zet en blijft volhouden. Bij het leveren van zulke topprestaties is ook een zekere luchtigheid belangrijk zodat het team wel op de top van hun kunnen werkt, maar niet burned-out raakt.”

Opvolging
De komende maanden start de zoektocht naar zijn opvolger. De periode daarna gebruikt Meijer om zijn werk als directeur bij Swan Expeditions af te ronden en over te dragen. Meijer zal vervolgens een verantwoordelijke, ondersteunende rol op zich nemen in de organisatie.

Bron: persbericht Swan Expeditions

EOC
BBZ