Minder schepen en trainees bij Tall Ship Races Harlingen

Naar de Tall Ships Races in Harlingen komen dit jaar minder schepen dan in 2018. Ook zijn er veel minder trainees die meevaren. Het zijn de naweeën van corona en voor een deel is de oorlog is Oekraïne er ook een oorzaak van.

Van 14 tot 17 juli doen, zoals het nu lijkt, 39 tallships Harlingen aan. Dat waren er in 2018 nog 49. Van de A-klasse, de grote schepen, kommen er nu 15 en dan zijn er twee minder dan vier jaar geleden. Drie Russische schepen die zouden komen, mogen niet komen vanwege de oorlog in Oekraïne.

Het Indonesische schip Bima Suci komt niet, omdat de bemanning de situatie in Europa te onrustig vindt. Ook de hoge brandstofprijzen kunnen een rol spelen. Een aantal andere schepen komen wel, onder andere de Shabab Oman. Dat schip is gebouwd door Damen Shipyards en het is daarom bijzonder dat het Harlingen weer aandoet.

De helft minder trainees
Het aantal trainees, dat zijn jongeren die met de tallships meevaren, is minder dan de helft van de vorige keer. Ook dat heeft te maken met de coronapandemie. Er varen nu 150 mee en in 2018 waren dat nog 349.
De wervingscampagne kon moeizaam worden opgestart en bovendien zijn het jonge mensen van 15 tot en met 20 jaar. Ouders zijn volgens voorzitter Jan Reier Arends van de Tall Ships Races huiverig om hun kinderen in deze periode mee te laten varen.

Breed programma
De organisatie hoopt toch groot uit te pakken: het programma van de Tall Ships Races in Harlingen is bijvoorbeeld groot opgezet. Er is veel muziek en ook theater om de schepen heen op de Nieuwe Willemshaven.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Afbeelding: Het Indonesische opleidingsschip Bima Suci, FOTO WIKIMEDIA/ADMIRALHOOD

EOC
BBZ