Schipper vaart zijn eigen schip aan in de haven van Hoorn

In de haven van Hoorn was een kleine aanvaring die ook nog eens werd gefilmd en op Dumpert terecht kwam. En daarbij was Dumpert nog niet eens op de hoogte dat de schipper die de Arbeid Adelt aanvoer zelf de eigenaar was van het aangevaren schip.

Jan Jongkind viel een paar dagen in als schipper op de klipper Meridiaan en wilde op Hemelvaartsdag langszij de Arbeid Adelt afmeren. Jongkind vertelde dat bij het achteruit varen zijn zwaard vast in de grond raakte en hij daardoor een aanvaring met zijn eigen schip niet meer kon ontwijken. Voor de verzekering zou het een lastige zaak worden, de dader is ook het slachtoffer… Gelukkig hoeft het niet verder uitgezocht te worden, Jongkind zet zelf de railing weer recht.

Bekijk hier het filmpje op Dumpert

BBZ
EOC