Christophe Meijer en de ‘Wylde Swan’: van matroos tot ‘wolvenfluisteraar’

In Groot Heerenveen stond afgelopen weekend een uitgebreid interview met Christophe Meijer directeur van Swan Expeditions:

“De historie van de snelste tweemast topzeilschoener ter wereld, de ‘Wylde Swan’, vertoont parallellen met het sprookje van Roodkapje van de gebroeders Grimm”, vertelt Christophe Meijer, mede-eigenaar van Zeilschool Pean in Nes bij Akkrum en directeur van Swan Expeditions. ”Net als Roodkapje, die door de wolf wordt opgegeten en gered door de jager, heeft het team van Masterskip Wylde Swan een aantal wolven op haar weg naar succes moeten overwinnen, echte ‘erop of eronder’ situaties, die er uiteindelijk toe hebben geleid dat we nu voor geen enkele wolf meer aan de kant gaan.”

Willem Sligting
“Waar komt het idee voor Masterskip Wylde Swan vandaan?”, vragen wij Christophe Meijer. “Daarvoor moeten we terug in de geschiedenis. De ‘founding father’ Willem Sligting charterde op een skûtsje. Hij droomde ervan om de wereldzeeën te bedwingen en liet in 1993 Polen de ‘Swan van Makkum’ bouwen, een brigantijn van 61 meter met 1300 vierkante meter zeil.” In 1999 kwam Christophe Meijer als matroos aan boord en maakte menige reis met de Makkumer Swan. Het schip werd in 2006 verkocht aan de jachtclub van Genua en omgedoopt tot ‘Nava Italia’. Inmiddels had Sligting de romp gespot van de Jemo, in 1920 in Duitsland op snelheid gebouwd als ‘haringjager’. Sligting haalde het casco naar Nederland, waar het een metamorfose onderging tot de Wylde Swan, een tweemast topzeilschoener. Met zijn 62 meter, een lichte romp en een tuigage van 1130 vierkante meter zeil werd het de snelste zeilschoener ter wereld.

Opleidingsschip
Sligting droomde van de Wylde Swan als opleidingsschip. Geen luxe reizen met airco en ‘fancy’ hutten, maar Spartaans, bedoeld om groepen scholieren op te leiden en karakters te vormen. Want dat is een aspect waar zeilen zich bij uitstek voor leent. Willem Sligting heeft zijn droom niet in vervulling zien gaan. In 2009 kwam hij op 51-jarige leeftijd om het leven door een ongeluk in de haven van Makkum, halverwege het Wylde Swan project. Christophe Meijer: “Dat sloeg in als een bom in de hele zeilwereld. Nadat de rookwolken van zijn dood waren opgetrokken heeft het team van de Wylde Swan er met een ploeg vrienden de schouders onder gezet en werd het schip op 10 juni 2010 in de vaart gebracht. Midden in een periode van economische recessie, zodat van de gedroomde vliegende start bepaald geen sprake was.” 

Lees het gehele artikel op de bron: Groot Heerenveen

EOC
BBZ