Zeilreis met Wylde Swan na maanden voorbij: “We zijn familie geworden”

Tallship Wylde Swan uit Makkum is na zeven maanden en na de zeven zeeën weer aangekomen in Harlingen. De laatste zeven weken zaten er kinderen aan boord die voor de educatieve zeilreis opstapten in Sint Maarten en nu weer voet aan wal zetten. De 27 jongeren hebben zich ontzettend vermaakt. “Het was heel gaaf. Het mooiste was dat we aan het eind echt als een groep gingen samenwerken”, vertelt een van hen. “Alleen ik was heel erg zeeziek, dus ik heb voor een groot deel mijn lessen buiten gedaan en boeken gelezen.”

Op zee hebben ze vriendschappen voor het leven gesloten, vertellen ze. Voor sommigen voelt het zelfs meer. “Het is meer familie geworden. Een hele hechte groep zijn we geworden. De eerste week zat je hier aan boord en kende je niemand en nu gaan we naar huis met 27 vrienden.”

Wekenlang hebben de kinderen alles samen beleefd in een kleine ruimte. “Je doet gewoon alles met elkaar. Je eet samen, je slaapt samen, je kotst ook samen. Je wordt heel hecht met elkaar en dat is echt wel vet om mee te maken.”

Lees het gehele artikel met video op de bron: Omroep Friesland

EOC
BBZ