Skûtsje met 16 opvarenden omgeslagen op Eemmeer, met video

Een skûtsje met zestien opvarenden aan boord is vanmiddag omgeslagen op het Eemmeer. De bemanning van de KNRM reddingstations Huizen en Blaricum werden opgeroepen om hulp te verlenen. In de buurt van Bunschoten-Spakenburg sloeg het vaartuig rond 13:30 om door de harde wind. Niemand raakte gewond, maar één persoon moest met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

De opvarenden zijn door passanten en een reddingsboot naar de jachthaven gebracht, waar meerdere ambulances klaarstonden. Onder de zestien opvarenden waren vier bemanningsleden, waarvan twee als laatste het zeilschip verlieten.

Het skûtsje sloeg om tijdens de jaarlijkse Zuidwal zeilwedstrijden. Daardoor waren meerdere schepen en de reddingsdiensten snel ter plaatse om hulp te bieden.

Dit weekend of volgende week wordt het schip geborgen, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht weten.

bekijk hier of hieronder de video van ‘RotorZ’

Afbeelding: screenshot uit de video van RotorZ

BBZ
EOC